Kasvatuse algus

Põlva Kooli 5e klass otsustas kaasa lüüa Räpina Aianduskooli kurgisõprade projektis. Seemned jõudsid meieni 12. veebruaril ja nii nagu projekti algus oli välja kuulutatud 15. veebruariks, saime ka meie oma seemned mulda täpselt sellel päeval. 

Näpistasime matemaatika tunnist selle aja. Seemned said mulda päris mitme käe läbi. Igal käel olid omad ülesanded: mulla niisutamine, potti panemine, seemne mulda pistmine, kastmine, kilega katmine. Niisiis said päris mitmed õpilased juba alguses anda oma panuse kurkide kasvatamisse. 



Saime peale külvamist veidi oma kätetööd jälgida aga kahjuks jäi 17. veebruaril kogu klass lähikontaktsetena isolatsiooni. Ka klassijuhataja. Kuna neljapäevaks ei olnud veel mullast midagi tärganud palus klassijuhataja oma lapsel kurgitopsid koju tuua. Kasvuprotsessi jälgimine jätkus kodus.

Kuigi tutvustaval lehel oli väidetud, et kurgid peaksid tärkama 3-4 päevaga, siis meil nii hästi ei läinud. Esimene taimeke pistis oma nina mullast välja 6 päeva peale külvamist ja viimane taim lausa 8 päeva möödudes. 




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Loomingukonkurss (joonistus, meem)

Taimed kasvavad väga aeglaselt